Perinatális KONZULTÁCIÓ

Hiszek abban, hogy mindannyian képesek vagyunk növekedni és fejlődni az önismeret és a tudatosság által. Hiszek abban, hogy a társadalom jövője a tudatos és felelősségteljes szülővé váláson múlik. És hiszem azt, hogy, ha önmagunkat, a gyermekeinket és a kultúránkat segíteni akarjuk, akkor azt a kezdet kezdetén kell elkezdeni.

Altorjai-Sántha Lívia

 

Altorjai Lívia vagyok. Kísérő, támogató, lelki segítő és ismeretterjesztő perinatális szakember.

    Személyes életutamat járva három fiúgyermeket szültem. A kórházi szülésélmény mellett a tervezett otthonszülés tapasztalataival is gazdagodtam. Az életadás természetes folyamatai mellet azonban a perinatális veszteségélmény testi, lelki megpróbáltatásaival is szembe kellett néznem. A tapasztalásaim és a szülés-születés témájában megszerzett tudás megerősített abban, hogy másoknak segítsek ezen az úton. Három gyermek mellett kezdtem el képezni magam.  Perinatális tanácsadó, kismama  jógaoktató, majd végül dúla lettem. 

Várlak szeretettel a szülés körüli időszakot érintő témákban: szülésre való készülés, kismama jóga, szülésélmény átbeszélés, perinatális veszteség feldolgozás, gyermekágyas együttlét, babás hétköznapok

 Elérhető vagyok személyesen és az online térben is.Ha bármelyik felkeltette az érdeklődésedet, jelentkezz bátran a megadott elérhetőségeken!

 

 

„A prenatális tapasztalatok határozzák meg, hogy kik vagyunk, és megérinti az emberi lélek legmélyebb szintjeit: biológiai, érzelmi, spirituális és kulturális tekintetben” (Olga Rouni, 2009).

Miben és hogyan tudok segíteni?

Szülés – Születésre készülés

Az egyéni konzultációkon és csoportmunkában használt módszerekkel mindig az a célom, hogy az egyén rátaláljon a saját (belső) útjára, erőforrásait felszínre hozva megerősítse önmagát. A teljességre törekszem, amely figyelembe veszi az ember testi – lelki – szellemi szétválaszthatatlanságát.

Fő motivációm a prevenció. A közös együttműködésen alapuló belső munka során biztonságos, megtartó, támogató közeg kialakítására törekszem. Nagy hangsúlyt fektetek az őszinteségre, az elfogadásra.

Fordulhatsz hozzám, ha gyermeket vársz, és szeretnél a várandóssággal, szüléssel kapcsolatban tájékozottabb és felkészültebb lenni. A konzultációk alatt kapaszkodókat keresünk a változás elfogadásához, az ÉN erőd megerősítéséhez, ami nagy erőt jelent a szülés folyamatában.

Ebben az esetben kérlek jelentkezz a „Nyitva van az aranykapu” Szülésfelkészitő Programra, amit az Események, programok alatt találsz meg. 

Szülésfelkészítő konzultáció
Baba kézben
Gyermekágy időszakára felkészítő konzultáció

A Gyermekágy időszakára felkészítő konzultáció

     Megkereshetsz a szülés utáni, ún.gyermekágyi időszakkal kapcsolatos kérdéseiddel is. Személyes véleményem az, hogy a gyermekágyi időszakra való felkészülés ugyanannyira lényeges, mint maga a szülésre készülés. Az önmegsegités egyik formája!

Mit tehetünk önmagunkért ebben az időszakban?

    Mélységében érintjük a szülés utáni időszak testi, lelki folyamatait, a korai együttlét jelentőségét. Összegyűjtjük azokat az egyszerű módszereket és eszközöket, amelyek összhangba hozhatják majd a belső állapotodat a baba igényével ( pl. alvás – altatás, hordozás, szoptatás, fürdetés, babamasszázs) .Ezek nagyban segíthetnek neked az újszülött érkezésével együtt járó változás rugalmasabb elfogadásához segíthetnek hozzá, és megkönnyíthetik az újszülött számára is a megérkezési időszakot.

A részvételi díj 12.000 Ft/alkalom. Alkalmanként 1 órát töltünk együtt. A részvételi dij  tartalmazza a  tudásom, az időm, és a müködési költségeim diját is.   

Jelentkezz bátran, megéri! 

 

Kismama jóga

Örömmel várlak az egyénre szabott kismama jógaóráimon is.

Tapasztalatom, hogy a kismama jóga az egyik legjobb önismereti eszköz a várandósság alatt. Segít az anyának megtalálnia a belső nyugalmát. Magabiztossá teszi őt azáltal, hogy a gyakorlás során figyelmét a testére, lelkére és babájára irányítva jobban megismerje önmagát. Segít elengedni a félelmeket. Kiemelten támogatja az anyát a saját testéhez és a babával való kapcsolódásban. A tudatosan, módszeresen végzett kismama jóga gyakorlatok egyúttal csodálatosan fejlesztik a méhben fejlődő babát.

Az alkalmak kialakitásánál figyelembe veszem a várandós igényeit. Állandó oktatói jelenlétet és támogatást biztositok a jógát és a várandósságot érintő témakörökben.

Ha felkeltette az érdeklődésedet keress bátran az elérhetőségeimen!

A részvételi dij 5000 Ft/alkalom. Az alkalom időtartama: 60 perc.

Kismama jóga

Mi jellemzi a konzultációs alkalmakat?

Megértés és elfogadás

Biztonságos, támogató közeg

Kiegyensúlyozottság érzése

Őszinteség

Gyakran ismételt kérdések

Ki a perinatális tanácsadó?

A perinatális szó jelentése: szülés-születés körüli időszak. Tágabb értelemben azonban magába foglalja a gyermekvállalás gondolatától, a fogantatás, a várandósság, szülés-születés eseményén át egészen a korai gyermekéveket. A perinatális szak/tanácsadó holisztikus (test-lélek-szellem), rendszerszemléletű megközelítésben tekint a szülés-születés időszakára, beleértve a transzgenerációs folyamatokat is.

Olyan segítő szakember, aki támogatója a gyermeket váró, a szülés-születésre készülő anyáknak, pároknak a felmerülő kérdésekben, nehézségekben, de igény szerint a normálisan zajló folyamatok, a várandósság és a gyermekágyi időszak kisérésében is. Segítője lehet szülésélmény átbeszélésében, perinatális veszteség feldolgozásában is.

Miért jó felkészülnöm a gyermekem születésére?

A tradicionális társadalmakban sokszor még a mai napig, a magyar néphitben is a szülés-születés, gyermekágy időszakára számos szokást, rituálét találhatunk. A szülés-születés szakrális ünnep volt. Az anya-magzatvédő szokáscselekvés beépült a hitrendszerbe és az ismeretlen félelmek legyőzésére hivatottak. Ezen szokások segítettek az asszonyoknak kialakítani a szülés iránti bizalmat. A többgenerációs, nagycsaládos együttélési forma felbomlásával megszűnt az a fajta generációs tudás – átadás, ami korábban meghatározója volt az emberi létnek. Régebbi időkben a generációk egyes tagjai a családban zajló eseményeket- a születések és halálok történéseit testközelből élhették meg. Manapság gyakran tapasztalhatjuk azt a jelenséget, hogy az új szülők az euforikus boldogság és a valódi örömök megélése mellett egyedül néznek szembe az olykor igen embert próbáló, számukra új, és gyakran meglehetősen ambivalens érzésekkel teli történésekkel, amit a gyermek születése utáni idők hozhatnak. A szülésre való testi-lelki felkészülés képes megteremti azt a biztonságérzetet, amire egy szülő nőnek szüksége van. Az eddigi munkám során azt tapasztaltam, hogy a támogató beszélgetések és a közös belső munka révén egyre csökkent az anyák (és apák is!) szorongása, nőtt az önbizalmuk, lelkileg megerősödtek és magabiztosabbak lettek szerepükben. Aktív résztvevőjévé váltak saját folyamataiknak és kellő bátorsággal és magabiztosan indultak neki a rájuk váró eseménynek.

A férjem is részt vehet a konzultáción?

Természetesen igen. A szülővé válás során az apákban is lezajlik a változás élettani, lélektani és szociális síkon egyaránt. A férfi lét egyik legfontosabb állomása az apai minőségbe való megérkezés egyfajta számvetést, újrarendeződést igényel. Az apa a várandósságba való aktív bevonódása, kapcsolódása a magzattal, a születés után pedig az apa minőségi jelenléte és ingervilága megnyitja számára a gyermekhez való szoros kötődés kapuit.

Mennyi ideig tart egy konzultáció?

A „Nyitva van az aranykapu” Szülésfelkszitő Program részleteit az Események, programok alatt találod. A gyermekágyi konzultáció, és a kismama jógaóra időtartama mindkét esetben 60 perc.  

Hol zajlik a konzultáció?

A konzultációk az online térben zajlanak. A személyes találkozás lehetőségét előre kérem jelezni!

Mivel készüljek a konzultációra?

Érdemes előre összeírnod a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak. A közös munka megkezdése elött felveszem Veled a kapcsolatot, hogy egy kicsit jobban megismerhessük egymást. Ez kb. 15 percet vesz igénybe, és dijmentes.   

Mennyibe kerül a konzultáció?

A „Nyitva van az aranykapu” Szülésfelkszitő Program részleteit az Események, programok alatt találod. A gyermekágyra felkészitő 12.000 Ft/alkalom, a kismama jóga óra 5000 Ft/alkalom. 

A részvételi dij  tartalmazza a  tudásom, az időm, és a müködési költségeim diját is.  

Mikor érdemes a Szülésfelkészítő Programra jelentkeznem?

Tapasztalataim szerint, akkor érdemes jelentkezned, ha beléptél a harmadik trimeszterbe. Az anyák többsége ekkor érkezik meg oda, hogy leginkább már a szülés témája foglalkoztatja. De, ha szeretnéd korábban elvégezni a kurzust, akkor is jelentkezz bátran!

Hogy zajlik a kismama jóga?

A kismama jóga az online térben valósul meg.

A klasszikus jóga gyakorlatait, módszereit (ászanák, légző gyakorlatok, relaxációs és meditációs gyakorlatokat) a várandósság szakaszainak megfelelően módosítva alkalmazza, miközben megőrzi annak jótékony hatásait. Kiváló önismereti eszköz, mely segíti az anyát a saját testéhez való kapcsolódásban, ami kiemelten fontos ebben az időszakban ahhoz, hogy helyesen észlelje a teste által küldött üzeneteket. A várandósság kilenc hónapja alatt olyan jelentős változások történnek, melyek alapvetően befolyásolhatják az anya testi, lelki és szellemi állapotát. A jóga segít elfogadni és rugalmasan kezelni ezeket a változásokat. A babával való kapcsolódásban is lehetőséget nyújt. A gyakorlás alkalmával sor kerül az ízületek kíméletes bemelegítésére, a csípő körüli izmok erősítésére és rugalmassá tételére, a gerinc átmozgatására, a egész test gyengéd erősítésére. A légzőgyakorlatok teljessé teszik a légzést és segítenek a feszültségoldásban, majd a vajúdás során is jelentős segítséget nyújtanak. A gyakorlások során a medencealj izomzatának erősítésére is sor kerül, így segítve az anya felkészülését a szülésre.

Mi az, amit még fontos és érdemes tudnom?

A konzultáció NEM orvosi, pszichológiai tanácsadás!

A konzultáció közös együttműködésen alapuló belső munka, melyben Te aktív résztvevője, Én kísérőd, támogatód vagyok  a folyamatban.

Korábbi klienseim mondták

„Lívia a tematika kialakításánál figyelembe vette, hogy számunkra mi a fontos, milyen igényeink vannak, ezáltal együtt alakítottuk ki a felkészülés menetét.

Kimerítően beszélgettünk a várandósságról, a szülésről, a gyermekágyi időszakról. Segített megérteni az apa szerepének fontosságát. Kismama jóga óráin is rendszeresen részt vettem, ami nagyban segített, hogy jól érezzem magam a bőrömben. A felkészülés alatt – és utána is – bármikor fordulhattunk hozzá kérdéseinkkel és szakirodalmi ajánlást is kaptunk tőle. A közös munka magabiztosságot adott a szülőszobán. Rengeteg tippet kaptunk, hogyan lehet könnyebbé és szebbé tenni a szülést, illetve hogyan álljunk ki magunkért ebben a kiszolgáltatott helyzetben is.

Lívia lelkiismeretes, megbízható. Érezni, hogy ez a hivatása: szívvel-lélekkel készült minden alkalomra. Hitelességét erősíti, hogy saját tapasztalatait is átadja. Minden gyermeket váró párnak ajánlani tudjuk a közös felkészülést! Nekünk segített a félelemtől eljutni arra a szintre, hogy örömmel és bátorsággal akarjuk megélni a gyermekünk születését, ami sikerült is!”

(Orsi és Domonkos)

„Köszönök mindent neked Livi, a vajúdás nem ment volna a heti “edzés” nélkül. Összehasonlíthatatlan volt az egyes terhességhez képest.”

(Nati)

„Nagyon jó volt, hogy egy ilyen fajta személetmóddal is találkoztunk. Sok gyakorlati, praktikus útravalót kaptunk. Hiszem, hogy építőkövei lesznek az apaságomban. Köszönöm!”

(Attila)

„Nagyon pozitív élmény volt számomra, úgyis, mint kétgyermekes apa. A prezentáció nagyon jól fel volt építve, és magas színvonalúnak éreztem. Nagyon hitelesnek éreztem a személyiségedet, a szakmai tudásodat a témában. Nagyon köszönöm!”

(Tamás)

„Sok barátnőmnek van már gyermeke, tőlük sok mindent hallottam már. Mégis sok olyan információt mondtál, amit eddig még senkitől nem hallottam. Ez háromgyermekes szülőktől nagyon hiteles számomra. Nagyon köszönöm!”

(Heni)

„Pozitiv  élményként emlékszem vissza az egész szülésre, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült rengeteg felesleges beavatkozástól megóvnom magunkat. Szerintem mindannyian elég ügyesek voltunk, amiért hálásak vagyunk, mert segitséget kértünk a felkészülésben, és azt gondolom, hogy minden pénzt megért! Még egyszer köszönjük!”

(Laura és Zsigmond)

Lépj velem kapcsolatba!

Hívj most vagy írj nekem az alábbi űrlap kitöltésével, melyet követően a lehető lehamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

11 + 13 =

Altorjai Lívia

Telefonszám: +36 20 322 3549

Email: livia@anyafoldben.hu