Perinatális KONZULTÁCIÓ

Hiszek abban, hogy mindannyian képesek vagyunk növekedni és fejlődni az önismeret és a tudatosság által. Hiszek abban, hogy a társadalom jövője a tudatos és felelősségteljes szülővé váláson múlik. És hiszem, hogy, ha önmagunkat, a gyermekeinket és a kultúránkat segiteni akarjuk, akkor azt a kezdet kezdetén kell elkezdeni.

Altorjai-Sántha Lívia

Altorjai Lívia vagyok. Kísérő, támogató, lelki segítő és ismeretterjesztő perinatális szakember.

Hiszek abban, hogy mindannyian képesek vagyunk növekedni, fejlődni az önismeret és a tudatosság által. Hiszek abban, hogy a társadalom jövője a tudatos és felelősségteljes szülővé váláson múlik. És hiszem, hogy, ha önmagunkat, a gyermekeinket és a kultúránkat segíteni akarjuk, akkor azt a kezdet kezdetén kell elkezdeni.  Fontosnak tartom, hogy az életünk során megszerzett tudást és tapasztalatot a közösség számára elérhetővé tegyük a kölcsönös fejlődés érdekében, hogy a világ egy jobb és  élhetőbb hely legyen számunkra.

Szeretem a hivatásom, mert másoknak segíthetek, és mert a pozitív visszajelzések engem is megerősítenek.

Nagy hangsúlyt fektetek az integrált szemléletmódra. Ez számomra azt jelenti, hogy a gyermekvárás során nemcsak a szülés – születés biológiai életfolyamata kerül előtérbe, hanem azon túlmutatva a teljességre, az egészre törekvő szemléletmódot tesz lehetővé. Figyelembe veszi az ember testi-lelki-szellemi egységének szétválaszthatatlanságát.

Elérhető vagyok személyesen és az online térben is.Ha bármelyik felkeltette az érdeklődésedet, jelentkezz bátran a megadott elérhetőségeken!

Várlak szeretettel!

 

„A prenatális tapasztalatok határozzák meg, hogy kik vagyunk, és megérinti az emberi lélek legmélyebb szintjeit: biológiai, érzelmi, spirituális és kulturális tekintetben” (Olga Rouni, 2009).

Miben tudok segíteni?

Szülésfelkészítő konzultáció

Nagy hangsúlyt fektetek az integrált szemléletmódra. Ez számomra azt jelenti, hogy a gyermekvárás során nemcsak a szülés – születés biológiai életfolyamata kerül előtérbe, hanem azon túlmutatva a teljességre, az egészre törekvő szemléletmódot tesz lehetővé. Figyelembe veszi az ember testi-lelki-szellemi egységének szétválaszthatatlanságát.

Az egyéni konzultációkon és csoportmunkában használt módszerekkel mindig arra törekszem, hogy az egyén rátaláljon a saját (belső) útjára, erőforrásait felszínre hozva megerősítse önmagát.

Fő motivációm a prevenció. A közös együttműködésen alapuló belső munka során biztonságos, megtartó, támogató közeg kialakítására törekszem. Nagy hangsúlyt fektetek az őszinteségre, az elfogadásra.

Fordulhatsz hozzám, ha gyermeket vársz, és szeretnél a várandóssággal, szüléssel kapcsolatban tájékozottabb és felkészültebb lenni. A konzultációk alatt kapaszkodókat keresünk a változás elfogadásához, az ÉN erőd megerősítéséhez, ami nagy erőt jelent a szülés folyamatában. 

Fontosnak tartom az egyénre szabott szülésfelkészítőt. Három alkalmat javaslok erre, de igény szerint ez módosítható.

Ár: személyes konzultáció (Dunakeszi, Göd, Fót): 14.000 Ft/alkalom (1 -1, 5 óra) , online konzultáció: 10.000 Ft/alkalom (1-1,5 óra)

(Ha úgy látod, ezt nem tudod anyagilag vállalni, kérlek, akkor is keress bátran és megbeszéljük.)

 

Szülésfelkészítő konzultáció
Baba kézben
Gyermekágy időszakára felkészítő konzultáció

Gyermekágy időszakára felkészítő konzultáció

szülésélmény átbeszélés

Megkereshetsz a szülés utáni, ún.gyermekágyi időszakkal kapcsolatos kérdéseiddel is. A gyermekágyi időszakra való felkészülés során mélységében érintjük a szülés utáni időszak testi, lelki folyamatait, a korai együttlét jelentőségét. Átbeszéljük azokat a módszereket, eszközöket, amelyekkel az újszülött érkezésével együtt járó változás rugalmasabb elfogadásához segíthetnek hozzá, és megkönnyíthetik az újszülött számára a megérkezési időszakot.

Elérhető vagyok számodra, ha a szülés nem azt az élményt hozta, amire vágytál, és ezt szeretnéd megosztani valakivel.

Ár: személyes konzultáció (Dunakeszi, Göd, Fót): 14.000 Ft/alkalom (1-1,5 óra), online konzultáció: 10.000 Ft/alkalom (1-1,5 óra)

(Ha úgy látod, ezt nem tudod anyagilag vállalni, kérlek, akkor is keress bátran és megbeszéljük.)

Kismama jóga

Egyéni és csoportos kismama jóga óráimon is szeretettel várlak.

magánóra: 9000 Ft/60perc (Vivéka Jógastúdió, Dunakeszi)

magánóra, online térben: 5000Ft/60 perc

csoportos: 3000 Ft/90 perc (Vivéka Jógastúdió, Dunakeszi. www.vivekajoga.hu)

Kismama jóga

Mi jellemzi a konzultációs alkalmakat?

Megértés és elfogadás

Biztonságos, támogató közeg

Kiegyensúlyozottság érzése

Őszinteség

Gyakran ismételt kérdések

Ki a perinatális tanácsadó?

A perinatális szó jelentése: szülés-születés körüli időszak. Tágabb értelemben azonban magába foglalja a gyermekvállalás gondolatától, a fogantatás, a várandósság, szülés-születés eseményén át egészen a korai gyermekéveket. A perinatális szak/tanácsadó holisztikus (test-lélek-szellem), rendszerszemléletű megközelítésben tekint a szülés-születés időszakára, beleértve a transzgenerációs folyamatokat is.

Olyan segítő szakember, aki támogatója a gyermeket váró, a szülés-születésre készülő anyáknak, pároknak a felmerülő kérdésekben, nehézségekben, de igény szerint a normálisan zajló folyamatok, a várandósság és a gyermekágyi időszak kisérésében is. Segítője lehet szülésélmény átbeszélésében, perinatális veszteség feldolgozásában is.

Miért jó felkészülnöm a gyermekem születésére?

A tradicionális társadalmakban sokszor még a mai napig, a magyar néphitben is a szülés-születés, gyermekágy időszakára számos szokást, rituálét találhatunk. A szülés-születés szakrális ünnep volt. Az anya-magzatvédő szokáscselekvés beépült a hitrendszerbe és az ismeretlen félelmek legyőzésére hivatottak. Ezen szokások segítettek az asszonyoknak kialakítani a szülés iránti bizalmat. A többgenerációs, nagycsaládos együttélési forma felbomlásával megszűnt az a fajta generációs tudás – átadás, ami korábban meghatározója volt az emberi létnek. Régebbi időkben a generációk egyes tagjai a családban zajló eseményeket- a születések és halálok történéseit testközelből élhették meg. Manapság gyakran tapasztalhatjuk azt a jelenséget, hogy az új szülők az euforikus boldogság és a valódi örömök megélése mellett egyedül néznek szembe az olykor igen embert próbáló, számukra új, és gyakran meglehetősen ambivalens érzésekkel teli történésekkel, amit a gyermek születése utáni idők hozhatnak. A szülésre való testi-lelki felkészülés képes megteremti azt a biztonságérzetet, amire egy szülő nőnek szüksége van. Az eddigi munkám során azt tapasztaltam, hogy a támogató beszélgetések és a közös belső munka révén egyre csökkent az anyák (és apák is!) szorongása, nőtt az önbizalmuk, lelkileg megerősödtek és magabiztosabbak lettek szerepükben. Aktív résztvevőjévé váltak saját folyamataiknak és kellő bátorsággal és magabiztosan indultak neki a rájuk váró eseménynek.

A férjem is részt vehet a konzultáción?

Természetesen igen. A szülővé válás során az apákban is lezajlik a változás élettani, lélektani és szociális síkon egyaránt. A férfi lét egyik legfontosabb állomása az apai minőségbe való megérkezés egyfajta számvetést, újrarendeződést igényel. Az apa a várandósságba való aktív bevonódása, kapcsolódása a magzattal, a születés után pedig az apa minőségi jelenléte és ingervilága megnyitja számára a gyermekhez való szoros kötődés kapuit.

Mennyi ideig tart egy konzultáció?

A konzultáció 60 perc. Részletesen átbeszéljük a szülés – születés, gyermekágyas időszak történéseit. A benned felmerülő kérdésekre a konzultációk alkalmával arra törekszem, hogy együtt keressük a válaszokat.

Hol zajlik a konzultáció?

Személyes találkozás megvalósítható saját otthonod kényelmében Dunakeszi, Göd, Fót településein. Elérhető vagyok az online térben is. A személyes találkozás díjazása eltér az online alkalmakétól.

Mivel készüljek a konzultációra?

Érdemes előre összeírnod a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak. A kapcsolatfelvétel során e-mailben egy kérdőívet küldök, ezt szeretném, ha visszaküldenéd nekem kitöltve a közös munka hatékonysága és gördülékenysége miatt.

Mennyibe kerül a konzultáció?

A személyes konzultáció óradíja 14.000 Ft/60 perc. Az online konzultáció óradíja 10.000Ft/60 perc. Ezt készpénzben vagy átutalással tudod kiegyenlíteni.

Mikor érdemes a szülésfelkészítőre jelentkeznem?

Tapasztalataim szerint, akkor érdemes jelentkezned, ha beléptél a harmadik trimeszterbe. Az anyák többsége ekkor érkezik meg oda, hogy leginkább már a szülés témája foglalkoztatja.

Hogy zajlik a kismama jóga?

Találkozhatsz velem személyesen Dunakeszin a Vivéka Jógastúdióban (Cím: Dunakeszi, Fóti út 69. Előre bejelentkezés szükséges a vivekajoga.hu oldalon! ). Ennek csoportos árát látod ott feltüntetve.

Van lehetőség magánórát is venni. Ennek előnye, hogy ilyenkor csak Rád figyelek, Te vagy a középpontban, hatékonyabbá válhat a feladatmegoldás.

Mi az, amit még fontos és érdemes tudnom?

A konzultáció NEM orvosi, pszichológiai tanácsadás!

A konzultáció közös együttműködésen alapuló belső munka, melyben Te aktív résztvevője, Én kísérőd, támogatód vagyok ebben a folyamatban.

Korábbi klienseim mondták

„Lívia a tematika kialakításánál figyelembe vette, hogy számunkra mi a fontos, milyen igényeink vannak, ezáltal együtt alakítottuk ki a felkészülés menetét.

Kimerítően beszélgettünk a várandósságról, a szülésről, a gyermekágyi időszakról. Segített megérteni az apa szerepének fontosságát. Kismama jóga óráin is rendszeresen részt vettem, ami nagyban segített, hogy jól érezzem magam a bőrömben. A felkészülés alatt – és utána is – bármikor fordulhattunk hozzá kérdéseinkkel és szakirodalmi ajánlást is kaptunk tőle. A közös munka magabiztosságot adott a szülőszobán. Rengeteg tippet kaptunk, hogyan lehet könnyebbé és szebbé tenni a szülést, illetve hogyan álljunk ki magunkért ebben a kiszolgáltatott helyzetben is.

Lívia lelkiismeretes, megbízható. Érezni, hogy ez a hivatása: szívvel-lélekkel készült minden alkalomra. Hitelességét erősíti, hogy saját tapasztalatait is átadja. Minden gyermeket váró párnak ajánlani tudjuk a közös felkészülést! Nekünk segített a félelemtől eljutni arra a szintre, hogy örömmel és bátorsággal akarjuk megélni a gyermekünk születését, ami sikerült is!”

(Orsi és Domonkos)

„Köszönök mindent neked Livi, a vajúdás nem ment volna a heti “edzés” nélkül. Összehasonlíthatatlan volt az egyes terhességhez képest.”

(Nati)

„Nagyon jó volt, hogy egy ilyen fajta személetmóddal is találkoztunk. Sok gyakorlati, praktikus útravalót kaptunk. Hiszem, hogy építőkövei lesznek az apaságomban. Köszönöm!”

(Attila)

„Nagyon pozitív élmény volt számomra, úgyis, mint kétgyermekes apa. A prezentáció nagyon jól fel volt építve, és magas színvonalúnak éreztem. Nagyon hitelesnek éreztem a személyiségedet, a szakmai tudásodat a témában. Nagyon köszönöm!”

(Tamás)

„Sok barátnőmnek van már gyermeke, tőlük sok mindent hallottam már. Mégis sok olyan információt mondtál, amit eddig még senkitől nem hallottam. Ez háromgyermekes szülőktől nagyon hiteles számomra. Nagyon köszönöm!”

(Heni)

Lépj velem kapcsolatba!

Hívj most vagy írj nekem az alábbi űrlap kitöltésével, melyet követően a lehető lehamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

10 + 12 =

Altorjai Lívia

Telefonszám: +36 20 322 3549

Email: livia@anyafoldben.hu