Szülő-csecsemő / kisgyermek konzultáció

Gyakran előfordul, hogy a kisgyermekes hétköznapokat megbolygatja valami, legyen az hasfájás, erős dac, vagy esetleg alvásbéli nehézségek? Emellett még nehezen is étkezik a gyermek? Szülőként nem tudod már, hogy mitévő legyél? Úgy érzed, hogy minden nap a túlélésről szól?

A konzultációs alkalmakon, a család igényeit figyelembe véve, szakértelemmel és pozitív-empatikus hozzáállásommal segítlek, támogatlak titeket, hogy együtt, közösen megtalálhassuk a mindenki számára megfelelő megoldást a nehézségek leküzdésére.

A túlélés HELYETT szóljon inkább a megélésről a gyermekkel való közös növekedés!

Sántha Johanna

Minden úton van egy mesebeli ajtó. Az én utam ajtaja kék színű. Pont olyan, mint amilyen a fényképen. Kislánykoromban léptem be rajta legelőször, amikor eldöntöttem, hogy az én (egyik) hivatásom az anyaság lesz. Lelkesedéssel választottam magamnak olyan szakmát, amiben nem csak önmagam- leendő édesanyaként való fejlesztése lehetett a cél, hanem az is, hogy a hozzám fordulókat segíteni tudjam a családok mindennapjait érintő, gyermekneveléssel kapcsolatos témákban.

Lassan tettem rá a tenyeremet a kék színű ajtó kilincsére, hogy lenyomhassam. Hamarosan egy csodálatos útra lettem általa vezettetve. Ez pont az az út, amelyen szülőkkel és gyermekeikkel találkozhatom nap, mint nap.

Az EKKE PK Csecsemő és kisgyermeknevelői BA tanulmányaim után elvégeztem a SE EKK Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció, Hédervári-Heller Éva és Németh Tünde szakirányú továbbképzését is. Jelenleg az EKKE Bölcsésztudományi karán vagyok alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus jelölt.

Amennyiben bemutatkozásom elnyerte tetszésedet, úgy szeretettel várom megkeresésedet!

Hiszem, hogy a családokkal folytatott közös munka során, megtalálhatjuk mindenki számára azt az ajtót, amin belépve eljuthatunk egy kiegyensúlyozott kapcsolódásig; a gyermekkel, a saját szülői szerepemmel és az engem körbe vevő világgal. Közösen.

Segítséget nyújtok abban, hogy a kora gyermekkor a túlélés HELYETT, a megélésről szóljon. Érkezzünk meg együtt, erre az útra!

Vajon, ez az ajtó milyen színű lesz?

Miben tudok segíteni?

Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

 

Az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció módszere, a kora-gyermekkora (0-3 év) jellemző testi-lelki, kapcsolati nehézségeket, a korai érzelem/viselkedésszabályozási problémákat, úgynevezett regulációs zavarokat hivatott enyhíteni, kezelni prevenciós és intervenciós megközelítéssel. A módszer által egy teljesen más szemlélet béli lehetőség nyílik, a családi kapcsolatok kiegyensúlyozott állapotára, és a gyermek optimális és harmonikus fejlődésére.

Ha az alábbi panaszok bármelyikénél is görcsbe rándul a gyomrod, akkor keress bizalommal az elérhetőségeim egyikén!

Alvás, táplálási/táplálkozási nehézség, testvérféltékenység, tartós és/vagy gyakori sírás, erősdac, dührohamok, agresszivitás, gyakori has és fejfájás, vizelet és székletürítéssel kapcsolatos nehézségek, szeparációs szorongás, extrém csüngés, a játék iránti érdeklődés hiánya, felborult napirend

Konzultációk száma: 2-től 10-ig terjedő konzultációs alkalmak, attól függően milyen nehézséggel/kéréssel fordultok hozzám.

Van lehetőség szülők számára egyéni konzultációra is, ahol feltehetők a szülők által, az aktuálisan, őket foglalkoztató kérdéseiket gyermekükkel, szülőségükkel kapcsolatban.

                                                                         Jelenleg gyakornokként vállalok munkát!

 

 

Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

Evésfókuszú konzultáció

Gombóc van a torkodban? Mekkora az a gombóc, nekem elmesélheted!

Várlak szeretettel, evésfókuszú konzultációimon, ahol aktuális kérdéseidet teheted fel a gyermeked táplálásával/táplálkozásával kapcsolatban, kis és közepes méretű gombóc esetén. Nagyméretű gombócnál útbaigazítást tudok adni, a problémától függően, hogy milyen irányba lenne érdemes elmozdulni, specifikusabb segítségért.

 

Evésfókuszú konzultáció

Mi jellemzi a konzultációs alkalmakat?

Megértés és elfogadás

Biztonságos, támogató közeg

Kiegyensúlyozottság érzése

Őszinteség

Gyakran ismételt kérdések

Mi az az integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció?

Gyakran előfordul a kisgyermekes családok életében, hogy valami megbolygatja a hétköznapokat. Ez a valami lehet egy étkezési nehézség, egy erős dühroham, vagy esetleg a játékok iránti figyelem hiánya (a felsorolást lásd alább). A koragyermekkor (0-3 év) időszakában előfordulhatnak érzelmi- és viselkedésszabályozási problémák, úgynevezett regulációs zavarok, kapcsolati nehézségek. Németországban az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció évtizedek óta jól bevált, működő módszer, melyet Dr. Hédervári-Heller Éva (Berlin) és Dr. Németh Tünde (Budapest) adoptált Magyarországon.

Módszerét tekintve: több szemlélet (kötődéselmélet, pszichodinamikus, gondolkodásmód, rendszerszemlélet, interakció fókusz) egységes alkalmazását jelenti.

Regulációs, viselkedési nehézségek:

Alvás, táplálási/táplálkozási nehézség, testvérféltékenység, tartós és/vagy gyakori sírás, erősdac, dührohamok, agresszivitás, gyakori has és fejfájás, vizelet és székletürítéssel kapcsolatos nehézségek, szeparációs szorongás, extrém csüngés, a játék iránti érdeklődés hiánya, felborult napirend

Kell-e valamivel készülni a konzultációra?

Ha evésfókuszú konzultációról van szó, akkor igen. A megkeresést követően, e-mailen keresztül fogok elküldeni egy rövid kérdőívet, melyet a konzultáció előtt két nappal vissza is kellene küldeni.

Amennyiben szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáción szeretnétek részt venni, és valamilyen régóta fennálló, problémával jelentkeztek, például hasfájás, akkor előtte érdemes az orvosi kivizsgáláson való részvétel, hogy ki lehessen zárni a tünet szervi eredetét/ okát.
Szülő konzultáció esetén, pedig előzetesen egyeztetve, pár kérdést felfogok tenni a titeket aktuálisan érintő/foglalkoztató témával kapcsolatban.

A konzultációs alkalmak kizárólag a család igényeit figyelembe véve valósulhatnak meg! Ez azt is jelenti, hogy nem én fogom megmondani mit kell tenni, hanem közösen fogjuk megtalálni mindenki számára a megfelelő utat, én csupán a szakértelmemet, és megtartó erőmet, támogatásomat adom hozzá.

Milyen módon lehet részt venni a konzultációkon?

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs alkalmak szigorúan személyesen történnek, jelenleg a család otthonában.

Megbeszélés szerint, jelenleg Ausztriában tudok integrált szülő-csecsemő konzultációt vállalni!

A szülő,-és az evésfókuszú konzultációkra az online térben kerül sor, messengeren keresztül.

Mennyibe kerül a konzultáció?

Jelenleg a konzultációkat gyakornokként végzem. Időmhöz és energiámhoz mérten dijtalanul.

Kinek/kiknek érdemes részt venniük a konzultációs alkalmakon?

Az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs alkalmakon jó, ha részt vesz az egész család (szülők és az érintett gyermek, esetleg nagyszülők, ha egy légtérben élnek egymással). A szülő, és az evésfókuszú konzultációkon pedig adott esetben külön-külön anya, apa, vagy mind a ketten egyszerre.

Korábbi klienseim mondták

,,Nehéz egy pár szóval leírni, amit tőled kaptam. Első pillanattól kezdve nagy hatással voltál a családunkra. A gyerekek mindig várták, hogy megérkezz hozzánk. Nem a konkrét problémában adtál segítséget, hanem messzebbről közelítettük meg a helyzetünket. Így egy sokkal összetettebb segítséget kaptam tőled. Nagyon hálás vagyok neked mindenért. Remélem egy barátság kezdete is az, ami kialakult köztünk.”

Sára, Márton, Zsombi

,,A mi nehézségünk az étkezéssel volt kapcsolatos. Nem tudtam, hogy mit adjak a gyermekemnek enni, és túl magas elvárásokat támasztottam magammal szemben. Johanna segített abban, hogy önbizalmat nyerjek és ne parázzak rá ennyire az etetésre, mert igazából amire neki szüksége volt, azt úgy is megette, amt meg nem, az csak nekem okozott aggodalmat, hogy miért nem eszik. A konzultációs folyamat végig nagyon jól ment. Már az elején olyan volt, mintha ismernénk egymást valahonnan, de közben végig megmaradt az a távolság ami egy támogató és támogatott között szerintem ideális. Johanna szuperül kijött a kislányommal és a férjemmel is. De a konzultációk során rá kellett jönnöm, hogy itt nekem volt szükségem a megerősítésre, a kislányom csak tükröt mutatott felém, mint minden másban is. Már a harmadik alkalom után javult a lányom étkezése, a végére pedig egész jól működött már minden. Ez a tapasztalás, amin Johanna végig segített minket, a második gyerekünknél is nagyon fontos figyelmeztetés lehet. Amit most megtanultam ott már lehet, hogy nem fogok ebbe a csapdába esni. Azóta már voltak újabb akadályaink is, de a szemlélet, amit Johanna segítségével kialakítottam, szerintem közre játszott abban, hogy gyorsabban át tudtunk rajta lépni illetve megoldani és tovább lépni. Ezúton is köszönöm neked, hogy megerősítettél. Köszönöm a konzultációkat is, mindegyik egy élmény volt számunkra!”

Tibi, Dóra, Bogi

Lépj velem kapcsolatba!

Hívj most vagy írj nekem az alábbi űrlap kitöltésével, melyet követően a lehető lehamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

13 + 10 =

Sántha Johanna

Telefonszám: +36 30 981 7004

Email: johanna@anyafoldben.hu